Balizza

Tre dagar har gått på höstlovet. Eller hästlovet kanske jag ska säga! Häst hela dagarna! Balanserar på en sockerbit vid uppstigning…ska fixa en bättre lösning…

Balizza känner sig helt bekväm med ridhuset och nya hemmet!Så kär i min fina o duktiga pålla!

Halloween ClearRound

Vår första ClearRound på StoraSannåStall är avklarad. Sju stycken superduktiga ekipage, alla godkända!!

1a- Esther och Bob -65,7%

2a- Anna o Spotlight -65%

3a- Anna och Märta -63,8%

Brogyllens bullar med kaffe eller varm choklad och brasa i kaminen uppe i köket var väldigt uppskattat!

Framridning i paddock utan staket eller i rasthage…vi är flexibla mellan allt virke till staketbygget =)Glad och nöjd med en fin tredje placering!! Pris – handstöpta stearinljus att mysa med i höstmörkret!

Esther o Bob red LA:P1 för första gången idag….och vann!!! De var jättefina (trots att Bobbano gnäggade en hel del och undrade VAD ALLA ANDRA FRÄMMANDE KUSAR GJORDE I HANS STALL????? Så go, knäppa ponnyn!Och jag fick oxå en fin present! Massor med urfina ägg ända fån Kinna av Marias moster Mirijam! 1000tack till dig o dina hönor – kommer tänka på dem varje dag i en hel vecka!!!Efter allt var färdigt for vi till Billdals stall o tittade på en hel hög med duktiga hoppare. Supertrevligt. Fast jag var helt sluuut efter den klassen vi tittade på, -Phu, vad jag e dålig att titta på hoppning, det rycker ju i hela kroppen när de hoppar och jag är lite livrädd hela tiden! Det är liksom lite för många hinder ivägen för hästarna i den lilla manegen =) Annars hade det gått riktigt bra för allihop!

Nästa dressyr ClearRound blir troligtvis en JulClearRound den 2December. Träna nu för ett svårare program än det ni tävlar och kom hit och få en bedömning på det ni tränar på!! Själv planerar jag att anmäla mig och min häst så fort galoppfattningen sitter =)=)=) Skojja bara!

Tack till alla som hjälpte till! Speciellt Rebecca och Lena!!!!

Happy Halloween alla!!

Långeberga

Igår var vi och tävlade i Långeberga. LättB 66,52% 3placering. Grimma, rosett och plakett! Så duktiga! LättA var både ryttare o ponny trötta…men slutade med 63%. Nu ska de inte rida lättB mer utan starta lättA och få den riktigt bra samtidigt som de tränar för P1.Även om jag inte gillar att tävla i något personligen så är det väldigt mysigt att fixa, dona och åka iväg med detta trevliga ekipage!Prisutdelning till fotsTävlingskompisen med sitt fina sto.

Inflyttning!

Igår flyttade vi in min och barnens hästar istallet. Som vi har längtat! En och annan jobbargubbe kommer bli kvar för allt är inte prix färdigt ännu. Golvet bakom sargen är nu färdig och nästa vecka börjar de mura upp skrittmaskinen. Mitt jobb består nu mest av stängsling av nya hagar och att få det praktiskt, mysigt och iordning i stallet.

Idag är det inte något gulligt väder…hundarna ville knappt gå ut!Släng inte era gamla stövlar. Fyll med grus o plantera fin ljung i dem!

Ikväll är det hoppträning för Jacob Hellström. jag fixar bullar!

Nytt kapitel

Idag har Taloma flyttat till sin nya matte Frida och Linnet till sin nya matte Lena. Det är inte utan att det fällts en del tårar här idag. Värst är det såklart för Becci som haft Taloma i sju år. Taloma har oxå varit allas ”moster” på gården och varit till hjälp så många gånger då hon alltid varit lugnast o klokast av dem alla! Nu önskar vi henne all lycka till på nya gården med hönor o kossor och en stor hästkompis!Linnet har flyttat till ett nytt hem där han får en ny fru som oxå är BrittishSpottedPony. Han blev pappa till två föl på förra gården och nu hoppas vi på små nya prickar till nästa år!Jag säger som Kungen; Nu vänder vi blad… Känns tomt o konstigt utan dessa små vänner.

Iveckan flyttar resten av gänget ner till nya stallet. PopStar, Bob, Balizza och Bizzcotti!

Varmskoning

Igår var hovslagaren här igen. Vi varmskor alla som har skor. Det är ett hantverk i sig själv som man kan prata mycket om. Inte minst min hovslagare som brinner (haha) för sitt arbete.Det kan ju vara ganska läskigt för en häst första gången med det fräsande ljudet och all röken. Enklast att vänja dem är att låta en annan som är van bli varmskodd bredvid. Har man en klickertränad häst underlättar det såklart. Är den inte klickertränad mata med godis när röken kommer så det upplevs som extra positivt!

Smokin hot!

HV Polo

Kan inte låta bli att tycka om HV Polo. Så mycket, nästan allt e ju fint!. Här är Esthers födelsedagspresent från Bob. Tänk va fint med röda lindor till. Lite juligt tänker jag, så den får pryda soffryggen nån månad till!

I kväll är det träning för Jacob Hellström. Full fart på hoppryttarna i ridhuset! Nu ska jag fixa kanelbullar från Cafe Brogyllen!