4maj

Idag sår vi gräshagar på StoraSannå! Var kommer alla måsar ifrån så fort traktorn kör på åkern??IMG_7936

Poppe vilar sig i ”Sjukhagen” då han har grym träningsvärk efter hoppningen.IMG_7939 Missan eller ”StenaLine” som jag kallar henne blir rundare o rundare och juvren har flyllts på…snart kommer litet fjöl!IMG_7950Packar bussen…IMG_7938 …och knoppar Bob för vi ska till Himledalen och tävla.IMG_7952Ha en fin helg allihop!

MinnieMouse

Idag när kaninPärlan flyttade ut ifrån sin hästbox hittade vi lilla familjen mus! Då alla tre ungarna diade sin mamma kunde jag ”ösa”in dem i en liten burk. Så söta, men inte välkomna i stallet! Nu bor de i skogen.IMG_7877

Nya hjälpen

Idag har jag fått min nya hjälp. Nya traktorn. Bytte in min stora Lamborghini mot en nättare Avant.Körde genast in både hö och spånpallar med ett leende på läpparna. Gamla stora traktorn gjorde mig alltid genomsvett…såå jobbig. Lilla nya gröna grodan – underbar!!

Fredagen den 13e

Veterinären konstaterade att det var akut fång Poppe hade. Han fick ta av sina skor och han fick en smärtstillande injektion samt recept på antiinflammatorisk medicin. Om 2veckor ska vi röntga framhovarna för att se om hovbenen inuti har roterat.Han skall ha boxvila i 14dagar och högivan skall minskas från 6kg till 2kg….stackare, han kommer sluta som sinnessvag… Rasthage får han bara vara i om den är liten och med 20cm djup sand. Jag ringde direkt till min kompis Tobias som är trädgårdsmästare och bad honom om 10ton sand NU GENAST! Om inte han kunde fixa gubbe med sandlastbil så kunde ingen…han fixa på direkten. Esther gav sandgubben en flaska vin som tack för akututryckning.

Så stod jag där med 10ton sand, spade och en ponny som gnägggrät iett i sin box för att han var hungrig, hade ont och saknade sina kompisar. Det var såklart bara att hugga i. Mamma, pappa och Esther hjälpte oxå till. Stängslade om staketet så att han bara har en liten hage.BodyPump 60min imorse, veterinären, 10ton sand, Simons golftävling, apoteket, köpa present till Ebba åt Esther som är där på kalas ikväll + en 2000andra saker….har jag gjort idag. Imorgon tror jag att det blir en Ipren till mina trasiga starka muskler och Fenylbutazon till Poppes tassar.Nu är klockan snart tio och jag känner hur jag liksom vissnar….så gonass påre bloggen, imon e en ny dag!

Dagens tack går till
Johan Oscarsson
Tobias Fischer
Mamma, Pappa och Esther